HYOL ry

Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry

Förbundet för lärarna i historia och samhällslära FLHS rf

Väinö Tannerin säätiön opettajastipendi 2019
 

Väinö Tannerin säätiö on myöntänyt vuodesta 2006 alkaen opettajastipendin opetustyössään toimeliaalle ja uutta luovalle historian ja yhteiskuntaopin opettajalle. Väinö Tannerin säätiön tavoitteena on, että stipendin saanut opettaja pystyy kehittämään ammattitaitoaan inspiroivassa ja historiallisesti antoisassa ympäristössä.


Väinö Tannerin säätiön opettajastipendi sisältää Italian Mazzanossa sijaitsevan kirjailijakodin käyttöoikeuden kesäkuun 2019 ajaksi sekä 200 euroa matkakuluavustusta. Kirjailijakodissa on majoitustiloja myös esimerkiksi stipendiaatin perheenjäsenille.  


Tannerin säätiön kirjailijakoti sijaitsee Mazzano Romanon kaupungissa noin 40 km Roomasta pohjoiseen. Sieltä on Roomaan hyvät bussi- ja junayhteydet, mutta muuhun Italiaan, varsinkin maaseutuun ja pieniin kaupunkeihin tutustumiseen auto on suotava. 1300–1800 luvuilla rakennetun Mazzanon vanhassa kaupungissa sijaitsevan kirjailijakodin terassilta ja ikkunoista avautuu näkymä kaupungin alapuolella olevan Valle del Treja – laakson luonnonpuistoon. Toistakymmentä kilometriä pitkä puistoalue on subtrooppinen sademetsä, suomalaiselle viidakko ja ikivanha kulkureitti alueen kaupunkien välillä.  Mazzanon lähiympäristössä on paljon pieniä keskiaikaisia kaupunkeja, jotka ovat käynnin arvoisia (mm. Calcata, Faleria, Civita Castellana, Campagnano, Sutri, Nepi, Bracciano) ja vähän kauempana on suurempia vastaavia kaupunkeja (mm. Viterbo).


Stipendiä hakevan tulee olla Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL:n jäsen. Stipendikuukauden täysimääräistä hyödyntämistä helpottaa, jos stipendiaatti hallitsee vähintään italian kielen alkeet.


Vapaamuotoiset hakemukset lähetään osoitteeseen kirsi.ruhanen[at]hyol.fi viimeistään 6.1.2019. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.


Stipendin saajan valitsee hakemusten perusteella Väinö Tannerin säätiön hallitus. Tanner-stipendin saajalle ilmoitetaan päätöksestä henkilökohtaisesti.