HYOL ry

Turpotietäjä 2020 -kilpailu


Koronapandemian vuoksi marraskuulta 2020 toukokuulle 2021 siirretyn Turpotietäjä 2020 -kilpailun finaali järjestettiin etätoteutuksena 11.5.2021.

Kilpailun voiton ja samalla historian ensimmäisen Turpotietäjä-tittelin nappasi Max TalviOja Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun lukiosta. Toiseksi tiukassa kilpailussa selviytyi Otto Kanniainen Jyväskylän normaalikoulun lukiosta ja kolmanneksi Mikael Salminen Naantalin lukiosta.

Turpotietäjä kilpailun järjestävät Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto. Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana myös Kadettikunta ry sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Turpotietäjä-kilpailu innostaa nuoria pohtimaan turvallisuuspolitiikkaa ja kokonaisturvallisuutta. Se perustuu erityisesti yhteiskuntaopin kurssiin YH3, mutta menestymismahdollisuuksia parantavat muiden yhteiskuntaopin kurssien sekä myös historian kurssien sisältöjen hallinta.

Lisäksi Turpotietäjä-kilpailuun valmistautuessa kannattaa hyödyntää Kadettikunnan laatimaa Turvallisuuspolitiikan tietopankkia.

Turpotietäjä 2021 -kilpailun alkukilpailu järjestetään lukioissa 8.10.2021 klo 9-11.
Opettaja, ilmoita lukiosi Turpotietäjä 2021 -kilpailuun. Ilmoittautumisaika päättyy 30.9.2021.

Tutustu kilpailun omiin verkkosivuihin.