HYOL ry

Turpotietäjä 2022 -kilpailu


Turpotietäjä 2022 -kilpailu on valtakunnallinen, lukiolaisten turvallisuuspolitiikan ja kokonaisturvallisuuden tietämystä mittaava tietokilpailu. Se perustuu erityisesti yhteiskuntaopin kurssiin YH3, mutta menestymismahdollisuuksia parantavat muiden yhteiskuntaopin kurssien sekä myös historian kurssien sisältöjen hallinta.

Lisäksi Turpotietäjä-kilpailuun valmistautuessa kannattaa hyödyntää Kadettikunnan laatimaa Turvallisuuspolitiikan tietopankkia.

Turpotietäjä 2022 -kilpailun alkukilpailu järjestetään lukioissa eri puolilla Suomea 7.10.2022 klo 9-11. 
Opettaja vastaa lukionsa ilmoittamisesta kilpailuun ja alkukilpailun valvonnasta koulussa, mutta esitarkastus ei Turpotietäjä-kilpailussa ole opettajan vastuulla.

Opettaja, ilmoita lukiosi mukaan kilpailuun viimeistään 30.9.2022.

Syksyllä 2022 kisattava Turpotietäjä-kilpailu tarjoaa voittajalle ensimmäisen kerran kilpailun historiassa palkinnoksi suoran yliopistopaikan. Voittaja saa opiskelupaikan Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta, pääaineena poliittinen historia. Loppukilpailun kolme parasta palkitaan myös rahapalkinnoilla.

Turpotietäjä kilpailun järjestävät Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto. Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana myös Kadettikunta ry sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Tutustu kilpailun omiin verkkosivuihin.

Information om Tävlingen Säkpolvetare på svenska.