HYOL ry

Turpotietäjä 2022 -kilpailu


Lukiolaisille suunnatun Turpotietäjä-kilpailun finaali käytiin Helsingissä 30.11.2022. Kovatasoisen kilpailun voitti Tommi Karjalainen Oulun lyseon lukiosta. Toiseksi sijoittui Lauri Manner-Raappana Otaniemen lukiosta ja kolmanneksi Lauri Mentula Tapiolan lukiosta.

Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa pääpalkintona oli suora yliopistopaikka, kun Turun yliopisto tarjosi voittajalle opiskelupaikan yhteiskuntatieteelliseen tiedekuntaan, pääaineena poliittinen historia. Finaalin kärkikolmikko sai myös palkinnoksi rahastipendit.

Loppukilpailun sisälsi kirjallisen ja suullisen osion. Kirjallisessa osiossa kysyttiin, millainen jäsenvaltio Suomen pitäisi olla Natossa sekä tulisiko kansainvälisen yhteisön pyrkiä siihen, että Venäjän ja Ukrainan välillä saataisiin aikaan aselepo ja rauhanneuvottelut. Finalistien tuli perustella molempia kysymyksiä omasta näkökulmastaan. Suullisessa osiossa kysyttiin kantaa väittämään ”älylaitteet ovat osa aikamme suurvaltakilpailua”.

Turpotietäjä 2023 -kilpailun alkukilpailu käydään lukioissa ympäri maata keskiviikkona 11.10. klo 9-11.
Kilpailuun ilmoittautuminen käynnistyy toukokuun alussa.
 
Turpotietäjä kilpailun toteuttavat Reserviläisliitto, Suomen Reserviupseeriliitto, Kadettikunta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.
 
 
Information om Tävlingen Säkpolvetare på svenska.