HYOL ry

KLEIO

Kleio on Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n neljä kertaa vuodessa julkaisema pedagoginen aikakauslehti.

Kleion artikkeleissa käsitellään historian ja yhteiskuntaopin opetukseen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä, tarjotaan opettajille pedagogisia vinkkejä ja esitellään erilaisia opetuksen tueksi suunniteltuja hankkeita.

Kleiossa esitellään myös liiton toimintaan kuuluvia kilpailuja, koulutuksia
ja matkoja sekä arvostellaan kirjauutuuksia.

Kleion päätoimittaja on Riitta Mikkola ja toimitusneuvostona toimii HYOL:n tiedotusryhmä.

Kleio 2/2022 ilmestyy viikolla 20.

Alla on viikolla 11 ilmestyneen Kleion 1/2022 sisällysluettelo.

HYOL TOIMII
Luovuus on rauhan tae
Smaklig måltid?
HYOL toimii
Kaik pittää syyä, mittää ei saa jättää

RUOKA
Syömisen tavat, merkitykset ja ruokakulttuurin tulevaisuus
Hapan, suolainen ja makea keskiajan keittiössä
Historiska recept: 1700-talshandskrifter och gammal kokkonst
Laivatut banaanit, lennätetyt katkaravut – tuontiherkkujen historiaa
Arkinen hätäruoka
Kuinka kasvissyönti saapui Suomeen
Ruokaympyrästä ruokakolmioon
Kouluruoka tarjoaa yhteisiä muistoja
Ruuan kulutus muuttuu yhteiskunnan muuttuessa
Ruuan hinta puhuttaa
EU:n maatalouspolitiikka uudistuu – miten käy Suomen maatalouden?
Elintarvikepetoksilla on monia makuja
Ruuan ja aterioinnin merkitykset Luis Buñuelin elokuvataiteessa
Menneisyys lautasella
Makupaloja ruokahistoriaan
Some-myrsky lounaslinjastolla
Eväitä elämään – ainerajat ylittävä valinnaiskurssi yseille

IDEOITA JA ILMIÖITÄ
Osaako oppilas lukea ja kirjoittaa?
Nuorten hyvinvoinnin avaimet ovat opettajien käsissä
Openäkökulmaa Helsingin historian digiloikkaan
Invested – osakesijoittamisen oppimissovellus

ARVIOITA