HYOL ry

Tutustu nuolenpääkirjoitukseen ja Mesopotamian historiaan itse tekemällä


Tilaa kouluusi maksuton työpaja, jossa FM Aino Haavisto esittelee nuolenpääkirjoitusta ja Mesopotamian historiaa käsillätekemisen kautta. Oppilaat pääsevät itse kokeilemaan saveen kirjoittamista muinaisten sumereiden, babylonialaisten ja assyrialaisten tavoin.

Työpaja sopii sekä alakouluun että lukion historiaan, ja sisältöä voidaan mukauttaa opettajan toiveiden mukaan. Savitaulujen tekemisen lomassa voidaan keskustella laajemminkin kirjoituksen historiasta, sivilisaatioiden synnystä hedelmällisen puolikuun alueella, eroista Suomen ja Mesopotamian välillä yms.

Työpaja sopii myös esimerkiksi teemapäivän tai ilmiöviikon osaksi. Kesto 45-75 minuuttia. Haavisto on järjestänyt vastaavia työpajoja sekä lapsille että aikuisille vuodesta 2015 lukuisissa tapahtumissa, mm. Tieteen päivillä, Keski-Suomen museossa ja Helsingin yliopiston tiedeleireillä.

Workshop kan arrangeras även på svenska.

Työpaja on koululle maksuton. Kouluvierailuja voidaan järjestää enintään 2,5 tunnin matkan päässä Helsingistä. Projektin rahoittaa Suomen assyriologisen tutkimuksen säätiö sr.

Haluaisitko työpajan kouluusi? Ota yhteyttä info[at]assyriologia.fi
Kevätlukukauden vierailut tulee varata viimeistään 6.4.2023.